Bestuur

Bestuursleden van de Stichting Paballong HIV/AIDS Care Centre Nederland:

  • Mijke van Rijn (voorzitter)
  • Natalie Mathot (secretaris)
  • Josselien Janssens (bestuurslid)

Voor jaarverslagen van Stichting Paballong: klik hier.

Mijke van Rijn

Sinds 2016 ben ik voorzitter van de stichting Paballong. Ik woon in Amsterdam, ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik ben huisarts verbonden aan een gezondheidscentrum in het hart van Amsterdam.

Door mijn werk ben ik me zeer bewust van het enorme gezondheidsprobleem dat HIV/AIDS is in een groot deel van de wereld, en de enorme verschillen tussen de zorg voor patienten tussen Nederland en armere landen. Ik vind het erg fijn dat ik me middels deze stichting in kan zetten voor patiënten en hun familie in Lesotho.

Gerard Mathot, de oprichter van Paballong HIV/AIDS Care Centre, is mijn oom. In 1998 heb ik hem in Lesotho bezocht samen met mijn oma. Dit was een bijzondere ervaring waar ik een binding met dat land en het werk van het centrum aan heb overgehouden. Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik gevraagd werd het stokje van het bestuurvoorzitterschap over te nemen van mijn moeder.

De manier waarop het HIV/AIDS centre is opgezet, holistisch en met behulp van de lokale bevolking spreekt mij erg aan. Doordat mijn oom in Lesotho in de raad van bestuur zit van de stichting ben ik ervan overtuigd dat het geld wat wij inzamelen goed terecht komt. Uw steun is nodig!

Natalie Mathot

Met veel enthousiasme mag ik me gaan inzetten voor Stichting Paballong. Ik ben communicatie-adviseur bij Pharos (expertisecentrum gezondheidsverschillen), trotse moeder van een dochter en niet geheel ontoevallig, nicht van Gerard Mathot, een van de oprichters van Paballong HIV/AIDS Care Centre in Lesotho.

Zijn inzet en enthousiasme zijn een inspiratie om me meer structureel voor Paballong in te gaan zetten. De afgelopen jaren ben ik wel zijdelings bij Paballong betrokken geweest. Zo heb ik met mijn Soroptimistclub bijvoorbeeld geld ingezameld voor de crèche van Paballong, voor Aids-wezen.

In het bestuur volg ik Pauline Klöters-Mathot op als secretaris. Dat zal niet makkelijk zijn. Ik heb veel bewondering voor haar inzet en liefde en ben van plan mijn uiterste best te doen om even veel voor de stichting te kunnen betekenen.

Lesotho is een prachtig land, in de greep van een verwoestende epidemie die de gehele bevolking direct of indirect raakt. Met name de kinderen, de toekomst van Lesotho, zijn extra kwetsbaar voor de gevolgen van deze ziekte.

Stichting Paballong probeert op vele vlakken de slachtoffers van HIV/AIDS te helpen en verder verspreiding te voorkomen. De inzet van Paballong HIV/AIDS Care Centre en uw steun voor hun werk zijn hard nodig. Helpt u mee?

Josselien Janssens

Mij als bestuurslid voor Stichting Paballong HIV/AIDS Care Centre in te zetten is een eervolle vanzelfsprekendheid. Mijn ouders zijn sinds hun studietijd bevriend met Gerard en Pauline Mathot. Ik neem het stokje over van mijn vader, Pierre Janssens, die in Nederland jarenlang als bestuurslid heeft gediend.

Ik ben mijn carrière begonnen als journalistiek researcher bij Greenpeace, en heb in 2007 de Post-Academische opleiding Philantropic Studies bij de VU afgerond. Na meer dan 18 jaar als internationale coördinator bij de milieuorganisatie Greenpeace, werk ik sinds 2011 als zelfstandig trainer-coach leiderschapsontwikkeling en teambuilding en zet paarden daarbij in als spiegel. Ik leid een opleiding tot trainer-coach ervaringsgericht leren met paarden. Daarnaast zet ik mijn jarenlange non-profitervaring in als bestuurslid voor goede doelen.

Om HIV/AIDS wereldwijd effectief te bestrijden is zowel een globale als lokale aanpak nodig. Paballong HIV/AIDS Care Centre is een prachtig voorbeeld van een zeer effectief. kleinschalig, lokaal initiatief.

Het Centrum brengt de modernste medische zorg voor patiënten samen met een praktische benadering: niet alleen medisch, maar ook economisch geeft het centrum mensen met HIV/AIDS. en hun families. opnieuw toekomstperspectief.

Help ons: ook met een kleine gift maakt u al een groot verschil!

Wilt u een bijdrage leveren aan het werk van het Paballong HIV/AIDS Center in Lesotho of heeft u andere vragen? Neem hier contact op!